Top
Kuchyňa s obývačkou s jedálenským stolom pre šiestich kombinujúca sivú, bielu a čiernu farbu s bledým drevom

Uvažujete, že si necháte interiér svojho vysnívaného bytu alebo rodinného domu navrhnúť interiérovými dizajnérmi v dizajnovom štúdiu, no neviete, čo od tejto spolupráce očakávať? V nasledujúcich riadkoch vám vysvetlíme, ako pracujeme my. 

1. Spoznáme vaše potreby a túžby

Kľúčom k vysnívanému interiéru je dokonalé spoznanie každodenných potrieb klientov. Klienti nám často nedokážu povedať, čo potrebujú, no na druhej strane vedia, čo si želajú. Predstavy o ich dokonalom byte alebo rodinnom dome sú však nejasné.

Našou úlohou ako dizajnového štúdia je stať sa akýmsi vyšetrovateľom. V úvode spolupráce vedieme s klientmi príjemný rozhovor a zisťujeme od nich informácie týkajúce sa ich životného štýlu, potrieb, túžob a želaní. Čím viac informácií získame, o to viac bude vizualizácia aj realizácia interiéru spĺňať predstavy klienta.

FUNKDESIGN spolupracovníci za stolom

2. Pripravíme prvý vizuálny návrh

Po úvodnom rozhovore si ujasníme potreby a túžby klienta a pripravíme prvý vizuálny návrh, ktorý si prejdeme s klientom v otvorenej diskusii. V tomto momente má klient príležitosť pripomienkovať návrh.

Naším cieľom je vytvoriť návrh interiéru, ktorý je nielen praktický, ale spĺňa aj predstavy klienta. Funkčnosť interiéru je však na prvom mieste. Z tohto dôvodu zapracujeme do vizuálnych návrhov pripomienky klienta, ktoré neobmedzujú funkčnosť interiéru. Klientovi zároveň vysvetlíme, prečo nie je vhodné brať do úvahy niektoré z jeho návrhov.

Kuchyňa s obývačkou s jedálenským stolom pre šiestich kombinujúca sivú, bielu a čiernu farbu s bledým drevom

3. Prezentujeme realizačný projekt

Dostávame sa do jednej z najdôležitejších fáz, v ktorej odprezentujeme klientovi realizačný projekt.

Prezentácia sa skladá z podrobnej špecifikácie a rozkreslenia všetkých potrebných položiek pre realizáciu. Ide o konkretizáciu návrhu interiéru, ktorý sme pripravili v predchádzajúcich bodoch.

Vďaka prezentácii realizačného projektu klient získa konkrétnu predstavu o tom, čo všetko bude potrebné k tomu, aby sa náš interiérový návrh (čo najvernejšie) pretavil do fyzickej podoby.

Pôdorys s návrhom interiéru obývačky s kuchyňou a presnými mierami ako aj legendou a fotografickou referenciou

4. Poskytujeme aj koordináciu realizácie

Dostávame sa do finále. Cieľom realizačnej časti je dať nášmu pripravenému návrhu fyzickú podobu, vytvoriť vizuálne príťažlivý interiér, ktorý spĺňa potreby a predstavy klienta.

Klient má dve možnosti: buď využije naše služby, teda realizáciu budeme koordinovať my, alebo bude interiér realizovať vo vlastnej réžii.

  • Ak sme v projekte koordinátormi realizácie, dohliadneme na dodávateľov, termíny a použité materiály. V tomto prípade ručíme za to, že zrealizovaný interiér sa neodkloní od návrhu po vizuálnej ani materiálnej stránke.
  • Ak sa klient rozhodne realizovať interiér vo vlastnej réžii, odovzdáme mu tzv. mood board, kde budú uvedené všetky typové prvky s odkazmi na dodávateľov.

Ide o veľmi náročnú časť, a preto chceme odbremeniť našich klientov od koordinácie, aby sa mohli venovať dôležitejším veciam. Z tohto dôvodu odporúčame ponechať koordináciu na nás.

Záver

Snívate o dokonalom bývaní? Dizajnové štúdio zhmotní vaše predstavy o funkčnom, oku lahodiacom interiéri: pripraví návrh interiéru, zapracuje vaše pripomienky a postará sa aj o realizačnú časť (koordináciu dodávateľov, dohľad nad termínmi a použitými materiálmi).

Radi vám pomôžeme navrhnúť a zrealizovať vysnívaný interiér rodinného domu alebo bytu.

Potrebujete pomôcť s návrhom a realizáciou interiéru?